فهرست مطالب
مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و پنجم شماره 3 (خرداد 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/03/29
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 165-173پیش زمینه و هدف
سیستم ثبت تروما به عنوان ابزاری برای شناسایی عوامل خطرزا، ارزیابی کیفیت خدمات مراقبت و انجام تحقیقات ایجاد شده است. جهت نیل به این مهم، ثبت کامل اطلاعات و کدگذاری دقیق آن ها، امری حیاتی است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی کیفیت داده های کدگذاری در سیستم ثبت ترومای دانشگاه علوم پزشکی ارومیه است.
مواد و روش کاراین پژوهش توصیفی-مقطعی بود که در سال 1402 انجام شد. جامعه پژوهش شامل 400 پرونده پزشکی بود که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، چک لیست محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن تائید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
یافته هادرمجموع برای 400 پرونده ترومایی به ترتیب 1001 و 1050 کد توسط کدگذار سیستم و خبره ثبت گردید. نتایج به دست آمده 95درصد کامل بودن کدها را نشان داد. صحت کدگذاری تشخیص ها در سطح سه کاراکتر اول (81درصد) چهارم (61درصد) و پنجم (30درصد) و برای کدگذاری علل خارجی در سطح سه کاراکتر اول (62درصد) چهارم (35درصد) و پنجم (28درصد) بود. پایایی کدهای اختصاص داده شده توسط کدگذار برای تشخیص و علت خارجی در سطح سه کاراکتر اول 8/91%=κ، کاراکتر چهارم 3/84%= κ و کاراکتر پنجم 35%k= به دست آمد.
بحث و نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان داد که داده های کدگذاری شده ازلحاظ کامل بودن و پایایی کدها مطلوب است. در ارزیابی صحت کدها در سطح سه کاراکتر اول مطلوب اما در سطح کاراکتر چهارم و پنجم نامطلوب است. بنابراین ضروری به نظر می رسد جهت ارتقای کیفیت کدگذاری سیستم ثبت تروما، ارزیابی های مداوم از صحت کدگذاری انجام یافته و بازخوردهای لازم به کدگذاران ارائه شود. همچنین جهت افزایش مهارت و توانمندسازی کدگذاران، آموزش های ضمن خدمت برگزار شود.
کلیدواژگان: سیستم ثبت، کیفیت داده، تروما، کدگذاری -
صفحات 174-181پیش زمینه و هدف
باسیل گرم منفی اشریشیا کلی یکی از شایع ترین عوامل اتیولوژیک عفونت های دستگاه ادراری است. مطالعات متعددی نشان داده اند که آنتی بیوتیک فسفومایسین، با مکانیسم اثر مهار ساخت پپتیدو گلیکان، اثر مهاری قابل توجهی بر روی پاتوژن های گرم منفی ازجمله اشریشیا کلی دارد. بنابراین این مطالعه، باهدف درک بهتر اثرات فسفومایسین در برابر اشریشیا کلی مقاوم به چند دارو ایجادکننده عفونت های ادراری انجام شده است.
مواد و روش کاردر این مطالعه اپیدمیولوژی -توصیفی، 90 جدایه اشریشیا کلی در فاصله زمانی مهرماه 1401 تا مهرماه 1402 از نمونه های ادراری بیمارستان های آموزشی شهر قزوین، جمع آوری شد که پس از تعیین هویت، تست حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. شناسایی سویه های تولیدکننده ESBL و AmpC به روش فنوتایپی صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 2022 با سطح معناداری کمتر از 05/0 مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.
یافته هااز میان 90 ایزوله اشریشیا کلی، بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب برای آمپی سیلین (6/96درصد)، سفوتاکسیم (90درصد) و سفتازیدیم (4/84درصد) و بیشترین حساسیت مربوط به آنتی بیوتیک های فسفومایسین (9/98درصد)، مروپنم (8/98درصد)، جنتامیسین (8/88درصد) و نیتروفورانتوئین (4/84درصد) بود.
بحث و نتیجه گیریبا افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی و همچنین گسترش سویه های تولیدکننده آنزیم های بتالاکتاماز، درمان عفونت های ایجادشده توسط این سویه ها با مشکل جدی روبه رو شده است. در این مطالعه با بررسی حساسیت ایزوله های اشریشیا کلی تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف و مقاوم به چند دارو نسبت به فسفومایسین، مشاهده شد که 89 (9/98درصد) جدایه، به فسفومایسین حساس بودند که نشان دهنده این است که فسفومایسین یک آنتی بیوتیک موثر برای ایزوله های ESBL در کشور ایران است.
کلیدواژگان: اشریشیا کلی، فسفومایسین، بتالاکتاماز های وسیع الطیف -
صفحات 182-191پیش زمینه و هدف
قلب پیر در ساختار و عملکرد میتوکندری اختلال دارد. بااین حال، هنوز یافتن ترکیب قدرتمندی برای بهبود ناهنجاری های عملکرد قلبی در افراد سالخورده یک چالش است. روغن زیتون (OLO)، به عنوان روغن با اسیدهای چرب اشباع نشده، اثرات محافظتی متنوعی بر روی سیستم قلبی عروقی ازجمله اثرات ضد التهابی و ضد دیابتی دارد و فشارخون را کاهش می دهد. در مطالعه حاضر، اثرات محافظتی OLO بر اختلال عملکرد قلب ناشی از پیری بررسی شد.
مواد و روش کارموش های صحرایی ویستار نر به طور تصادفی به سه گروه: کنترل، موش های صحرایی پیر القاشده باد-گالاکتوز (D-GAL) و موش های سالخورده تحت درمان با (D-GAL + OLO) OLO تقسیم شدند. پیری در موش ها با تزریق داخل صفاقی D-GAL با دوز 150 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت هشت هفته القا شد و گروه D-Gal+ OLO به مدت هشت هفته با OLO خوراکی تحت درمان قرار گرفت. نسبت وزن قلب به وزن بدن به عنوان شاخص هایپرتروفی قلبی در نظر گرفته شد. بافت های قلب برای سنجش پارامترهای مولکولی برداشته شدند.
یافته هاموش های پیر، هایپرتروفی قلبی (## p <0. 01) و کاهش در بیان ژن nuclear factor E2 related factor2(Nrf2) (### p <0. 001)را در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند. درمان با OLO هایپرتروفی قلبی(** p <0.01) و بیان ژن Nrf2 (*** p <0.001)را بهبود بخشید.
بحث و نتیجه گیریبه طورکلی، OLO ممکن است نقش محافظتی در پیری و هایپرتروفی قلبی داشته باشد، و اثرات مفید آن ممکن است با بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی مرتبط باشد. پیشنهاد می شود OLO در رژیم غذایی افراد سالمند و بیماران قلبی قرار داده شود.
کلیدواژگان: پیری، آنتی اکسیدان، قلب، هایپرتروفی، روغن زیتون -
صفحات 192-203پیش زمینه و هدف
سلول های بنیادی مزانشیمی، سلول های پیش ساز چند توان، غیر خون ساز ساکن در مغز استخوان و سایر بافت ها می باشند. پتانسیل تعدیل ایمنی و تمایزی، این سلول ها را ابزار بسیار مناسبی برای درمان بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. در این تحقیق اثر سلول های بنیادی مزانشیمی تیمار شده مشتق از مغز استخوان موش و مایع رویی آن ها بر فعالیت سلول های کشنده طبیعی بررسی شد.
مواد و روش کارسلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان های ران و درشت نی موش سوری جدا شدند. سلول های پاساژ سوم، با غلظت 10 نانوگرم در میلی لیتر از لیپو پلی ساکارید و Poly I-C به مدت یک ساعت تیمار شدند. سپس تاثیر سلول های بنیادی مزانشیمی تیمار شده و مایع رویی آن ها بر فعالیت سلول کشی سلول های کشنده طبیعی در مقابل سلول های سرطانی لنفوئیدی Yac-1 (به عنوان سلول هدف) با استفاده از دستگاه فلوسایتومتری بعد از 12، 24 و 72 ساعت بررسی شد.
یافته هاسلول های بنیادی مزانشیمی تیمار شده با لیپو پلی ساکارید و Poly I-C و مایع رویی آن ها به ترتیب باعث 38درصد و 35درصد کاهش در میزان سلول های مرده Yac-1 (آپوپتوز و نکروز) نسبت به سلول های بنیادی مزانشیمی تیمار نشده (44درصد)، گردید. در مورد میزان زنده مانی سلول ها این تاثیر برعکس بود یعنی سلول های تیمار شده افزایش میزان زنده مانی را نشان دادند.
بحث و نتیجه گیرینتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که تیمار سلول های بنیادی مزانشیمی با لیپو پلی ساکارید باعث تقویت اثرات مهاری این سلول ها روی سلول های کشنده طبیعی می شود.
کلیدواژگان: سلول بنیادی مزانشیمی، سلول کشنده طبیعی، لیپو پلی ساکارید، Poly I-C، رده سلولی Yac-1 -
صفحات 204-217پیش زمینه و هدف
AKT، PI3K و IL-1 با دیابت و التهاب قلبی مرتبط هستند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی مارکرهای التهاب قلبی به واسطه بیان ژن Akt، PI3K قلبی و فاکتور IL-1β سرمی با تمرین ترکیبی و مصرف مکمل تورین در رت های نر ویستار دیابتی شده بود.
مواد و روش کاردر این مطالعه تجربی، 30 رت نر ویستار بالغ با دامنه وزنی 300-250 گرم و سن متوسط 6 هفته، به صورت تصادفی در 3 گروه شامل: گروه تمرین-مکمل دیابتی (T+S) (10 رت)، گروه کنترل دیابتی (CD) (10 رت)، و گروه کنترل سالم (CH) (10 رت) قرار گرفتند. برای دیابتی کردن رت ها، 55 میلی گرم بر هر کیلوگرم از وزن بدن استرپتوزوسین تزریق شد. قند خون بالای 250 میلی گرم بر دسی لیتر در خون به عنوان دیابتی در نظر گرفته شد. تمرینات ترکیبی و مصرف مکمل تورین به مدت هشت هفته و 5 بار در هفته انجام شد. مکمل تورین به صورت محلول 1درصد در آب روزانه مصرف شد. برای مقایسه تغییرات بین گروهی و درون گروهی متغیرها، ANOVA دوراهه و تعقیبی توکی استفاده شد. سطح معناداری 05/0 بود.
یافته هابیان ژن PI3K در گروه تمرین - مکمل دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی افزایش معنادار داشت (001/0 P=). میزان سرمی فاکتور IL-1β در گروه تمرین - مکمل دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی کاهش معنادار داشت (001/0 P=). بااین حال، بیان ژن AKT در گروه تمرین - مکمل دیابتی در مقایسه با کنترل دیابتی تغییر معناداری نداشت.
بحث و نتیجه گیریبه نظر می رسد تمرینات ترکیبی به همراه مصرف مکمل تورین می تواند باعث افزایش PI3K، کاهش IL-1β و ایجاد تغییرات مطلوب در متابولیسم گلوکز شده و عوامل التهاب قلبی در افراد دیابتی را بهبود بخشد. بنابراین پیشنهاد می شود از تمرینات ترکیبی و مصرف مکمل تورین به عنوان یک روش غیرتهاجمی و کم هزینه در کاهش و بهبود مارکرهای التهابی قلبی افراد دیابتی استفاده شود.
کلیدواژگان: AKT، تمرین ترکیبی، دیابت، IL-1Β، PI3K، مکمل تورین -
صفحات 218-231پیش زمینه و هدف
پره اکلامپسی (PE)، یک سندرم خاص بارداری است که به عنوان یک عامل خطر اصلی برای زایمان زودرس شناخته می شود. پره اکلامپسی (PE) با فشارخون بالا، پروتئینوری قابل توجه و پاسخ التهابی سیستمیک بیش ازحد مادر مشخص می شود. هدف از این مطالعه بررسی نقش و عملکرد سلول های T تنظیمی Tregs در بارداری و پره اکلامپسی بود.
مواد و روش کاراین مطالعه یک مرور روایی است که از پایگاه اطلاعات PubMed-Medline و Embase برای جستجو در نقش سلول های T تنظیمی (Tregs) در بارداری و پره اکلامپسی استفاده کرد. داده ها از جستجو و استخراج مقاله ها به دست آمد.
یافته هانتایج مطالعات مختلف نشان داد که آنتی ژن های پدری و هورمون های جنسی زنانه مسئول افزایش تعداد سلول های Tregs در طول بارداری می باشند. گسترش سلول های Tregs و تنظیم سیستم ایمنی برای تحمل مادر نسبت به جنین ضروری است، درواقع تعداد و عملکرد سلول های Tregs نقش مهمی در بارداری دارند، به عبارتی کاهش تعداد و عملکرد این سلول ها در بارداری های ناموفق نظیر در پره اکلامپسی مشاهده می گردد.
بحث و نتیجه گیریسلول های T تنظیمی نقش حیاتی در حفظ تحمل ایمنی نسبت به جنین در طول بارداری دارند. کاهش تعداد یا عملکرد این سلول ها می تواند منجر به عوارض بارداری ازجمله پره اکلامپسی شود. متخصصان سلامت باید به اهمیت تعادل ایمنی در بارداری توجه داشته باشند و در ارزیابی خطر پره اکلامپسی، عوامل مرتبط با سیستم ایمنی را نیز در نظر بگیرند. همچنین، درک بهتر نقش سلول های Tregs می تواند به توسعه روش های جدید تشخیصی و درمانی برای پره اکلامپسی کمک کند.
کلیدواژگان: بارداری، پره اکلامپسی، سلول های T تنظیمی -
صفحات 232-237
آنوریسم آئورت شکمی (AAA) یکی از شایع ترین انواع آنوریسم ها است که شیوع آن با افزایش سن و در مردان بیشتر دیده می شود. تشخیص و درمان به موقع AAA برای جلوگیری از عوارض جدی مانند پارگی ضروری است. در این مقاله، ما مورد نادری از یک مرد 68 ساله را گزارش می کنیم که با AAA همراه با ترومبوز داخل مجرایی مراجعه کرد. علائم غیراختصاصی بیمار منجر به تاخیر در تشخیص شد، اما نهایتا با استفاده از CT آنژیوگرافی، آنوریسم با قطر 84 میلی متر و طول 128 میلی متر در آئورت زیر کلیوی همراه با ترومبوز در شاخه های ایلیاک تشخیص داده شد. این گزارش موردی بر اهمیت تشخیص افتراقی دقیق، استفاده از روش های تصویربرداری پیشرفته، ونیز چالش های درمانی در موارد پیچیده AAA تاکید می کند. این مطالعه همچنین، لزوم توجه به عوامل خطر و مکانیسم های پاتوفیزیولوژیک در مدیریت این بیماری را برجسته تر می سازد
کلیدواژگان: آنوریسم آئورت شکمی، تشخیص افتراقی، CT آنژیوگرافی، درمان اندوواسکولار، ترومبوز داخل مجرایی -
صفحات 238-249پیش زمینه و هدف
همه گیری کووید-19 نیاز به گزینه های درمانی موثر برای بیماران سرپایی را برجسته کرده است. رسیژن و رمدسیور دو داروی رایج مورد استفاده هستند، اما اثربخشی نسبی آنها در درمان بیماران سرپایی مبتلا به کووید-19 نامشخص است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثربخشی رسیژن و رمدسیور در درمان بیماران سرپایی مبتلا به کووید-19 بود.
مواد و روش کارمطالعه حاضر از نوع کوهورت گذشته نگر و با روش نمونه گیری در دسترس با مراجعه به پرونده از بیماران میتلا به کووید-19 مراجعه کننده به کلینیک تنفسی بیمارستان شهید بهشتی (گروه دریافت کننده اینترفرون بتا a1) و بررسی پرونده های الکترونیک بیماران مراجعه کننده به کلینیک فوق تخصصی ریه و اورژانس بیمارستان شهید بهشتی قم دارای پرونده بستری (گروه دریافت کننده رمدسیویر) در بازه زمانی فروردین تا مرداد 1400 انجام شد و اطلاعات از طریق چک لیست پژوهشگر ساخته، استخراج و تجزیه و تحلیل شد.
یافته هامیانگین سنی بیماران 36/14±12/48 سال بود. تنها 30 بیمار (6 درصد) در بیمارستان بستری شدند و 466 بیمار (94 درصد) به صورت سرپایی درمان شدند. این مطالعه ارتباط معنی داری بین بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر پیدا نکرد.
بحث و نتیجه گیریمطالعه ما نشان می دهد که درمان زودهنگام با رسیژن یا رمدسیور ممکن است خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر را در بیماران سرپایی مبتلا به کووید-19 کاهش دهد. این یافته ها پیامدهایی برای مدیریت کووید-19در محیط های سرپایی دارد.
کلیدواژگان: کووید-19، درمان سرپایی، رمدسیور، رسیژن
-
Pages 165-173Background & Aims
The trauma registry system was established as a tool to identify risk factors, assess service quality, and conduct research. To achieve this goal, complete recording of information and accurate coding are vital. The purpose of this study is to evaluate the quality of coded data in the trauma registry system of Urmia University of Medical Sciences.
Materials & MethodsThis descriptive-cross-sectional and retrospective research was conducted in 2023. The research population consisted of 400 medical records, selected through random sampling. The data collection tool was a checklist developed by the researcher, whose validity and reliability were confirmed. The data were analyzed using SPSS software.
ResultsIn total, 1001 and 1050 codes were registered by the system coder and the expert, respectively, for 400 cases. The obtained results showed a 95% completeness of the codes. The accuracy of coding diagnoses was at the level of the first three characters (81%), the fourth (61%), and the fifth (30%), and for coding external causes at the level of the first three characters (62%), the fourth (35%), and the fifth (28%). The reliability of the codes assigned by the coder in the first and second stages was found to be κ=91.8% for the first three characters, κ=84.3% for the fourth character, and κ=35% for the fifth character.
ConclusionThe results of this study showed that the coded data are favorable in terms of completeness and reliability of codes. In evaluating the accuracy of codes, at the level of the first three characters, it is favorable, but at the level of the fourth and fifth characters, it is unfavorable. Therefore, to improve the coding quality of the trauma registry system, continuous evaluation of coding is necessary, and necessary feedback should be provided to the coders.
Keywords: Registry System, Data Quality, Trauma, Coding -
Pages 174-181Background & Aims
Escherichia coli, a gram-negative bacillus, is one of the most common pathogens causing urinary tract infections. Several studies have demonstrated that the antibiotic fosfomycin has a significant inhibitory effect on Gram-negative pathogens, including Escherichia coli, by inhibiting peptidoglycan production. This study aimed to better understand the effect of fosfomycin against multidrug-resistant Escherichia coli causing urinary tract infections.
Materials and MethodsIn this epidemiologic-descriptive study, 90 Escherichia coli isolates were collected between October 1401 and October 1402 from urine samples of teaching hospitals in Qazvin city. ESBL- and AmpC-producing strains were identified using the phenotypic method. Data were evaluated and analyzed using SPSS software version 2022 with a significance level of less than 0.05.
ResultsAmong the 90 isolates of Escherichia coli, the highest antibiotic resistance was observed for ampicillin (96.6%), cefotaxime (90%), and ceftazidime (84.4%), while the highest susceptibility was related to the antibiotics fosfomycin (98.9%), meropenem (98.8%), gentamicin (88.8%), and nitrofurantoin (84.4%).
ConclusionWith the increase in antibiotic resistance and the spread of strains producing beta-lactamase enzymes, the treatment of infections caused by these strains has become a serious problem. In this study, the susceptibility of Escherichia coli isolates that produce broad-spectrum beta-lactamases and are resistant to multiple drugs to fosfomycin was investigated. It was found that 89 (98.9%) isolates were sensitive to fosfomycin, indicating that fosfomycin is an effective antibiotic against ESBL isolates in Iran.
Keywords: Escherichia Coli, Fosfomycin, Broad-Spectrum Beta-Lactamases -
Pages 182-191Background & Aims
The structure and function of mitochondria are impaired in the aged heart. However, it remains a challenge to find a potent compound to improve cardiac function abnormalities in the elderly. Olive oil (OLO), as an oil rich in unsaturated fatty acids, has various protective effects on the cardiovascular system, including anti-inflammatory and anti-diabetic effects, and reduces blood pressure. In the present study, the protective effects of OLO on heart dysfunction caused by aging were investigated.
Materials & MethodsMale Wistar rats were randomly divided into three groups: control, aged rats induced by D-galactose (D-GAL), and aged rats treated with OLO (D-GAL + OLO). Senescence was induced in rats by intraperitoneal injection of D-GAL at a dose of 150 mg/kg for eight weeks, and the D-Gal+OLO group was treated with oral OLO for eight weeks. The ratio of heart weight to body weight was considered as an index of cardiac hypertrophy. Heart tissues were removed to measure molecular parameters.
ResultsAged rats showed cardiac hypertrophy (## p < 0.01) and a decrease in nuclear factor E2 related factor 2 (Nrf2) gene expression (### p < 0.001) compared to the control group. Treatment with OLO improved cardiac hypertrophy (** p < 0.01) and Nrf2 gene expression (*** p < 0.001).
ConclusionIn general, OLO may have a protective role in aging and cardiac hypertrophy, and its beneficial effects may be related to the improvement of antioxidant status. It is suggested to include OLO in the diet of elderly people and cardiac patients.
Keywords: Aging, Antioxidant, Heart, Hypertrophy, Olive Oil -
Pages 192-203Background & Aims
Mesenchymal stem cells (MSCs) are multipotent, non-hematopoietic precursor cells that can be found in many adult tissues. The multipotency and immunomodulatory potential of MSCs make these cells a remarkable tool for the treatment of some diseases. It seems that stimulation of toll-like receptors expressed on the surface of mesenchymal stem cells may potentiate the immunomodulatory potential of these cells. This study was conducted to investigate the effects of polarized bone marrow-derived mesenchymal stem cells from mice on the cytotoxic activity of natural killer (NK) cells.
Materials & MethodsMSCs were isolated from the bone marrow of the femur and tibia of NMRI mice. The third passage of cells was treated with LPS and Poly I-C, then the effects of polarized MSCs, as well as their culture supernatant, on the cytotoxic activity of NK cells against lymphoid cancer cells Yac-1 (as target cells), were evaluated using flow cytometry after 12, 24, and 72 hours.
ResultsMSCs treated with LPS and Poly I-C, and their respective culture supernatants, decreased the percentage of dead cells (necrosis and apoptosis) (38% and 35% respectively) compared to untreated MSCs (44%). In the case of cell viability, this effect was the opposite; that is, the untreated cells showed higher viability.
ConclusionsPrevious studies indicated that MSCs inhibit the expansion and cytotoxicity of NK cells on tumor cells; however, our results revealed that MSCs treated with LPS potentiated the inhibitory effects of MSCs on NK cell activity.
Keywords: Mesenchymal Stem Cells (Mscs), Natural Killer (NK) Cells, LPS, YAC-1 -
Pages 204-217Background & Aims
AKT, PI3K and IL-1 are related to diabetes and cardiac inflammatory. The aim of this study was to investigating cardiac inflammatory markers via AKT, cardiac PI3K gene expression and serum IL-1β with combined exercise and consumption of taurine supplementation in diabetic male Wistar rats.
Material & Methodsin this experimental study, 30 male adult Wistar rats weighing 250-300 grams and 6 weeks old were randomly divided into 3 groups including: diabetic exercise+supplement group (T+S) (10 rats), diabetic control group (CD) (10 rats), and healthy control group (CH) (10 rats). To make rats diabetic, 55 mg/kg body weight of streptozocin was injected. Blood sugar above 250 mg/dL was considered as diabetes. Combined exercises and taurine supplementation were performed for eight weeks and 5 times a week. Taurine supplement was taken as a 1% solution in water daily. To compare the inter-group and intra-group changes of the variables, two-way ANOVA and Tukey's follow-up were used. The significance level was 0.05.
ResultsPI3K gene expression was significantly increased in the diabetic exercise+supplement group compared to the diabetic control group (P=0.001). The serum level of IL-1β factor in the diabetic exercise-supplement group had a significant decrease in comparison with the diabetic control group (P=0.001). However, there was no significant change in AKT gene expression in the diabetic exercise+supplement group compared to the diabetic control group.
ConclusionIt seems that combined exercises with consumption of taurine supplementation may lead to the improvement of heart inflammatory factors in diabetic people while increasing PI3K, decreasing IL-1β and creating favorable changes in glucose metabolism. Therefore, it is suggested to use combined exercises and consumption of taurine as a non-invasive and low-cost method in improving cardiac inflammatory markers in diabetic persons.
Keywords: AKT, Combined Exercise, Diabetes, IL-1Β, PI3K, Taurine Supplement -
Pages 218-231Background & Aims
Preeclampsia (PE) is a pregnancy-specific syndrome recognized as a major risk factor for preterm delivery. Preeclampsia (PE) is characterized by high blood pressure, significant proteinuria, and an excessive maternal systemic inflammatory response. The aim of this study was to investigate the role and function of regulatory T cells (Tregs) in pregnancy and preeclampsia.
Materials & MethodsThis study is a narrative review that utilized the PubMed-Medline and Embase databases to search for the role of regulatory T cells (Tregs) in pregnancy and preeclampsia. Data were obtained from searching and extracting relevant articles.
ResultsThe results of various studies indicated that paternal antigens and female sex hormones are responsible for the increased number of Tregs during pregnancy. The expansion of Tregs and the regulation of the immune system are essential for maternal tolerance towards the fetus. Indeed, the number and function of Tregs play a crucial role in pregnancy; a reduction in the number and function of these cells is observed in unsuccessful pregnancies such as those complicated by preeclampsia.
ConclusionRegulatory T cells play vital roles in maintaining immune tolerance towards the fetus during pregnancy. A decrease in the number or function of these cells can lead to pregnancy complications, including preeclampsia. Health professionals should be aware of the importance of immune balance during pregnancy and consider immune system-related factors when assessing the risk of preeclampsia. Additionally, a better understanding of the role of Tregs could contribute to the development of new diagnostic and therapeutic methods for preeclampsia.
Keywords: Pregnancy, Preeclampsia, Regulatory T Cells -
Pages 232-237
Abdominal Aortic Aneurysm (AAA) is a common vascular condition that its prevalence increases with age and predominantly affects men. Early diagnosis and treatment of AAA are crucial to prevent severe complications, particularly rupture. This article presents a rare case of a 68-year-old man with AAA complicated by intraluminal thrombosis. The patient's non-specific symptoms led to a delayed diagnosis. Eventually, CT angiography revealed an infrarenal aortic aneurysm measuring 84 mm in diameter and 128 mm in length, with thrombosis extending into the iliac branches. This case report underscores the importance of accurate differential diagnosis, the utility of advanced imaging modalities, and the therapeutic challenges in complex AAA cases. Furthermore, this study emphasizes the need to consider risk factors and pathophysiological mechanisms in managing this condition.
Keywords: Abdominal Aortic Aneurysm, Differential Diagnosis, CT Angiography, Endovascular Treatment, Intraluminal Thrombosis -
Pages 238-249Background & Aim
The COVID-19 pandemic has highlighted the need for effective treatment options for outpatients. Resigen and Remdesivir are two commonly used drugs, but their relative effectiveness in treating outpatients with COVID-19 is unclear. The purpose of this study is to compare the effectiveness of Resigen and Remdesivir in the treatment of outpatients with COVID-19.
Materials & MethodsThe present study is a retrospective cohort study with an available sampling method by referring to the records of Mitla patients with covid 19 referred to the respiratory clinic of Shahid Beheshti Hospital (the group receiving interferon beta 1a) and reviewing the electronic files of the patients. Referrals to the specialized lung and emergency clinic of Shahid Beheshti Hospital in Qom with inpatient records (remdesivir receiving group) were conducted between April and August 2021 and the information was created, extracted and analyzed through the researcher's checklist.
ResultsThe mean age of the patients was 48.12±14.36 years. Only 30 patients (6%) were hospitalized and 466 patients (94%) were treated as outpatients. This study found no significant association between hospitalization and mortality.
ConclusionOur study suggests that early treatment with resection or remdesivir may reduce the risk of hospitalization and mortality in outpatients with COVID-19. These findings have implications for the management of COVID-19 in ambulatory settings.
Keywords: COVID-19, Outpatient Treatment, Remdesivir, Recigen